Waar ligt dat?

Waar ligt Amsterdam? Kaart Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland, in het westen van Nederland. Het ligt aan de Amstel en het IJ. De haven van Amsterdam is via het Noordzeekanaal verbonden met de Noordzee. De binnenstad is opgesplitst in ongeveer 90 "eilanden" en de gemeente telt 1539 bruggen en viaducten waarvan 252 in de binnenstad.

 

 

Kaart Amsterdam

Kijk voor de ligging van Amsterdam op de kaart van Nederland.

 

Amsterdam bezienswaardigheden

Een aantal zullen we noemen. Een tocht per rondvaartboot door de Amsterdamse grachtengordel is welhaast een must wanneer u in de stad bent. Verder heeft de hoofdstad voor u het Paleis op de Dam, de Sint-Nicolaaskerk, de Westerkerk met zijn bekende Westertoren, het Vondelpark, de Keizersgracht en de Herengracht. Een bezoek aan het Van Gogh Museum of aan het Anne Frank Huis. Voor meer kunst kunt u ook terecht in het verbouwde Rijksmuseum. Houdt u meer van het Amsterdamse straatleven dan zijn er de Jordaan, de bekende coffeeshops, de restaurants en natuurlijk de raamprostitutie op de Wallen. Ook zijn de dagmarkten zoals de Albert Cuypmarkt, de Dappermarkt, de Waterloopleinmarkt en de Bloemenmarkt aan het Singel de moeite waard om te bezoeken.

Inwoners Amsterdam

De stad Amsterdam telt ruim 800.000 inwoners.

Taal Amsterdam

In Amsterdam wordt Nederlands gesproken, maar gelet op het internationale karakter van de stad en de multiculturele samenleving worden er eveneens andere talen gesproken. 

Weer Amsterdam

Amsterdam ligt in een gebied met een gematigd zeeklimaat, waarbij de weerpatronen sterk worden beïnvloed door de Noordzee in het westen en de daarmee gepaard gaande noordwestenwinden en stormen. De wintertemperaturen zijn er mild; gemiddeld boven nul, al is vorst niet ongewoon tijdens vlagen van oostelijke of noordoostelijke wind vanuit het Europese binnenland, zoals uit Scandinavië, Rusland en zelfs Siberië. De zomers zijn er warm, maar zelden heet.