Waar ligt dat?

Waar ligt Aruba? Kaart Aruba

Aruba ligt in de Caraïbische Zee op 23 kilometer ten noorden van het schiereiland Paraguaná van de Venezolaanse deelstaat Falcón. Het behoort samen met Bonaire en Curaçao tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Sinds 10 oktober 2010 bestaan de Nederlandse Antillen niet meer. Curaçao en Sint Maarten zijn vanaf deze datum zelfstandige landen binnen het Nederlandse koninkrijk, net als Aruba. De eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn voortaan bijzondere gemeenten van Nederland. De oppervlakte van Aruba is 180 vierkante kilometer.

 

 

Kaart Aruba

 

Hoofdstad Aruba

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Let op: de hoofdstad van Sint Eustatius heet ook Oranjestad!

Waar ligt Aruba?Inwoners Aruba

Het land telt ongeveer 105.000 inwoners.

Taal Aruba

Aruba heeft twee officiële talen, Nederlands en Papiaments.

Klimaat, weer Aruba

Op Aruba heerst een tropisch klimaat met middagtemperaturen van gemiddeld 29 graden in december tot 32 graden in juli en augustus.

Afstand Aruba

De afstand naar Aruba (Oranjestad) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7895 kilometer.

Tijdsverschil Aruba

Gedurende onze zomertijd is het op Aruba 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het op Aruba 5 uur vroeger.

Vliegtijd Aruba

De vliegtijd (Oranjestad) bedraagt ongeveer 9 uur.

Beste reistijd Aruba

De beste tijd om naar Aruba te gaan is gedurende de periode januari t/m september. Het regenseizoen is in oktober, november en december. Aruba ligt niet buiten de orkaangordel, maar het eiland wordt slechts zeer zelden daadwerkelijk getroffen door een orkaan. Het komt zo nu en dan voor dat een orkaan vrij dicht langs het eiland trekt, waardoor een uitloper ervan voor harde wind en stevige regen- en onweersbuien zorgt.