Waar ligt dat?

Waar ligt Astana? Kaart Astana

Astana, (voorheen Akmolinsk en Tselinograd en Aqmola geheten) is de hoofdstad van Kazachstan, gelegen aan de rivier Isjim, in Noord-Kazachstan, in een vlak steppengebied.

 

 

Kaart Astana

Kijk voor de ligging van Astana op de kaart van Kazachstan

 

Bezienswaardigheden Astana

Astana heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Bayterek (vertaald: grote boom) is een monument en observatietoren. Dit in 1997 gebouwde monument is het symbool van Astana en staat ook voor de overdracht van de hoofdstadstatus van Alma-Ata naar Astana in dat jaar.

De Khan Shatyr (vertaald: de Koninklijke Tent), is een groot transparant tentvormig bouwwerk dat 150 meter hoog is en een oppervlakte heeft van 140.000 vierkante meter. Onder de tent zijn winkels gebouwd, een midgetgolf, een park, een kleine rivier en een indoor beachcentrum. De straten zijn geplaveid en er is veel ruimte voor evenementen.

Verder vindt u in de stad de Piramide van Vrede; de Rooms-katholieke kathedraal; het Ak Orda zijnde het presidentiële paleis en een moderne regeringswijk. 

Inwoners Astana

De stad telt ongeveer 800.000 inwoners.

Taal Astana

Astana heeft het Kazachs als officiële taal, echter de meerderheid van de bevolking spreekt Russisch.

Weer Astana

Het klimaat van Astana is een woestijnklimaat. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de -5 tot -15 graden en gedurende de zomermaanden liggen de temperaturen tussen de 20 tot 40 graden.

Afstand Astana

De afstand naar Astana gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 4425 kilometer.

Tijdsverschil Astana

Gedurende onze zomertijd is het in Astana 3 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Astana 4 uur later. 

Vliegtijd Astana

De vliegtijd bedraagt ongeveer 6 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Astana

De periode van mei t/m augustus is de beste om naar Astana te reizen. Deze maanden tellen veel zomerse dagen en zijn tropische temperaturen een regelmatig geschenk. De overige periode van het jaar is het er ijzig koud.