Waar ligt dat?

Waar ligt Australië? Kaart Australië

Australië ligt in de Indische en Grote Oceaan, ten noordwesten van Nieuw-Zeeland en ten zuiden van Indonesië, Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 7.740.000 vierkante kilometer en is daarmee het zesde land ter wereld naar oppervlakte. Het grootste deel van de inwoners woont in en nabij de grote steden, zoals Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide. Kijk voor reizen Australië op www.australie-reisgids.nl.

 

 

Kaart Australië

 

Hoofdstad Australië

De hoofdstad van Australië is Canberra.

Inwoners Australië

Het land telt ongeveer 22 miljoen inwoners.

Taal Australië

In Australië is de officiële taal Engels.

Klimaat, weer Australië

Het continent heeft diverse klimaten, maar voor het grootste gedeelte heeft Australië een subtropisch klimaat. In het uiterste noorden heerst een tropisch klimaat. In juni en juli is het klimaat zeer aangenaam. Heet en droog is het in augustus.

Afstand Australië

De afstand naar Australië (Sydney) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 17.825 kilometer.

Tijdsverschil Australië

Australië heeft drie verschillende tijdzones. In de zomertijd is het in Sydney en Melbourne 9 uur later dan in Nederland. In Darwin is het dan 7,5 uur later en in Perth 7 uur later. In de wintertijd is het tijdsverschil met Sydney en Melbourne 10 uur. In Darwin is het dan 8,5 uur later en in Perth 8 uur later dan in Nederland.

Vliegtijd Australië

De vliegtijd (Sydney) bedraagt ongeveer 21 uur.

Beste reistijd Australië

Zoals hierboven al vermeld zijn juni en juli de beste maanden om Australië te bezoeken.