Waar ligt dat?

Waar ligt Azerbeidzjan? Kaart Azerbeidzjan

Azerbeidzjan ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië. Het land -officieel de Republiek Azerbeidzjan- grenst aan de Kaspische Zee in het oosten, Iran in het zuiden, Armenië in het westen, Georgië in het noordwesten en Rusland in het noorden. De Azerbeidzjaanse exclave Nachitsjevan grenst aan Iran in het zuid- en zuidwesten, Turkije in het westen en Armenië in het noordoosten. Ook tientallen eilanden in de Kaspische Zee behoren territoriaal gezien tot Azerbeidzjan.

 

 

Kaart Azerbeidzjan

 

Hoofdstad Azerbeidzjan

De hoofdstad van Azerbeidzjan is Bakoe.

Inwoners Azerbeidzjan

Het land telt ongeveer 9,5 miljoen inwoners.

Taal Azerbeidzjan

Azerbeidzjaans is de officiële taal van Azerbeidzjan.

Klimaat, weer Azerbeidzjan

Gedurende de winterperiode valt er relatief weinig neerslag. De hoeveelheden variëren van ongeveer 15 tot 30 millimeter neerslag per maand. In het binnenland valt een redelijk deel van deze neerslag in de vorm van sneeuw. Aan de kust kan het zelfs in de koudste maanden januari en februari gewoon regenen in plaats van dat er sneeuwbuien vallen. De maanden april, mei en juni zijn hier over het algemeen de natste maanden. 

De zomers zijn warm, droog en zonnig in Azerbeidzjan. Wat betreft het weerbeeld kan het land zich echter meten met veel plaatsen in Spanje en Griekenland. In de zomermaanden lopen de middagtemperaturen gemiddeld op naar 28 tot 32 graden. 

Afstand Azerbeidzjan

De afstand naar Azerbeidzjan (Bakoe) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3625 kilometer.

Tijdsverschil Azerbeidzjan

In Azerbeidzjan is het 3 uur later dan in Nederland.

Vliegtijd Azerbeidzjan

De vliegtijd (Bakoe) bedraagt ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Azerbeidzjan

Gedurende de zomermaanden liggen de dagtemperaturen tussen de 28 en 32 graden. Dit in combinatie met aangename nachttemperaturen die langs de kust gemiddeld iets boven de twintig graden uitkomen, weinig neerslag en veel zonuren (300 per maand) maken het klimaat van Azerbeidzjan tijdens de zomer tot een van de betere klimaten van de regio.