Waar ligt dat?

Waar ligt Bagdad? Kaart Bagdad

Bagdad is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Irak. De stad ligt aan de Tigris. Bagdad is altijd één van de belangrijkste steden in de islamitische wereld geweest.

 

 

Kaart Bagdad

 

Kijk voor de ligging van Bagdad op de kaart van Irak

 

Bezienswaardigheden Bagdad

Bagdad heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het Nationaal Museum van Irak; de uit 1227 daterende Moestansirija-madrassa (is een van de oudste islamitische universiteiten in de wereld; het Al Shaheed Monument (voor de Iraakse soldaten die gedood zijn in de Irak-Iranoorlog); het Baghdadi Museum (een wax museum); de Bagdad Tower is met 205 meter het hoogste gebouw in Bagdad. Het heeft in de top een draaiend restaurant met mooi uitzicht over de hele stad; het Al Zawra'a Park (een enorm park met een dierentuin en attracties voor kinderen).

Inwoners Bagdad

De stad telt ongeveer 7 miljoen inwoners.

Taal Bagdad

In Bagdad wordt Arabisch en Koerdisch gesproken. 

Weer Bagdad

Bagdad heeft een warm woestijnklimaat met milde winters en extreem hete en droge zomers, waarin de zon uitbundig schijnt. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in de heetste maanden juli en augustus rond de 43 graden, waarmee Bagdad wat betreft maximumtemperatuur één van de heetste hoofdsteden ter wereld is.

Afstand Bagdad

De afstand naar Bagdad gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3785 kilometer.

Tijdsverschil Bagdad

Gedurende onze zomertijd is het in Bagdad 1 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Bagdad 2 uur later. 

Vliegtijd Bagdad

De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Bagdad

April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar Bagdad te reizen. Hiermee vermijdt u de droge (hete) zomermaanden en de milde tot koude wintermaanden.