Waar ligt dat?

Waar ligt Bahrein? Kaart Bahrein

Bahrein ligt in de Perzische Golf. Het is een archipel met 33 eilandjes, waarvan het grootste zo'n 55 km lang en 18 km breed is, gelegen voor de kust van Saoedi-Arabië waarmee het is verbonden via de Koning Fahddijk. In het zuidoosten ligt het schiereiland Qatar. Deze 40 km lange verbinding is in aanbouw. 200 Kilometer aan de overkant van de Golf ligt buurland Iran. Als centraal gelegen golfstaatje vervult Bahrein een belangrijke economische en financiële positie binnen de oliewereld.

 

 

Kaart Bahrein

 

 

Hoofdstad Bahrein

De hoofdstad van Bahrein is Manamah.

Inwoners Bahrein

Het land telt ongeveer 1,3 miljoen inwoners.

Taal Bahrein

Bahrein heeft het Arabisch als officiële taal, maar ook Engels wordt er veel gebruikt en is een verplichte tweede taal in alle scholen.

Klimaat, weer Bahrein

Het klimaat in Bahrein is droog en warm. Gedurende de zomermaanden variëren de temperaturen van 25 tot 40 graden. In de wintermaanden liggen deze temperaturen tussen de 15 en 25 graden. 

Afstand Bahrein

De afstand naar Bahrein (Manamah) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 4770 kilometer.

Tijdsverschil Bahrein

Gedurende onze zomertijd is het in Bahrein 1 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Bahrein 2 uur later.

Vliegtijd Bahrein

De vliegtijd (Manamah) bedraagt ongeveer 6 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Bahrein

De periode november t/m april is de beste om naar Bahrein te reizen. In deze maanden vermijdt u de heetste zomermaanden met de bijbehorende zandstormen en zomerwinden.