Waar ligt dat?

Waar ligt Bakoe? Kaart Bakoe

Bakoe (ook geschreven als Baku) is de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het is een wetenschappelijk, cultureel en industrieel centrum in de Kaukasus. De stad heeft de vorm van een amfitheater en is de belangrijkste havenstad aan de Kaspische Zee.

 

 

Kaart Bakoe

Kijk voor de ligging van Bakoe op de kaart van Azerbeidzjan.

 

Bezienswaardigheden Bakoe

De stad is een centrum voor culturele, historische en wetenschappelijke ontwikkelingen in het land. Bakoe heeft vele kenmerkende toeristische bestemmingen en bezienswaardigheden, waaronder de Maagdentoren, een wachttoren uit de 12e eeuw in het centrum van de oude stad van Bakoe; het Shirvanshahpaleis en de oude stadsmuren van Bakoe; de Boulevard van Bakoe; het Fonteinsplein; het Shikhovstrand en de olierotsen. 

Rondom de stad liggen enkele geografische bezienswaardigheden zoals de Yanar Dag, een heuvel met aardgas die al duizenden jaren brandt; het Nationaal Park Gobustan met ongeveer 6000 rotstekeningen, die een periode van 12.000 jaar beslaan. Verderop in het park bevinden zo'n 400 moddervulkanen, dit is ongeveer de helft van het aantal moddervulkanen wereldwijd. 

Inwoners Bakoe

De stad Bakoe telt ruim 2 miljoen inwoners.

Taal Bakoe

In Bakoe wordt Azerbeidzjaans gesproken.

Weer Bakoe

Bakoe heeft een gematigd klimaat met warme en droge zomers. In de winter heeft Bakoe juist koude en soms natte winters. Bakoe kent geen extreem warme zomers, vanwege de noordelijke breedtegraad en het feit dat het gelegen is op een schiereiland aan de kust van de Kaspische Zee. De gemiddelde temperatuur overdag in juli en augustus is 26 ° C en er is zeer weinig neerslag tijdens dat seizoen. Temperatuur in januari en februari zijn gemiddeld 4 ° C.

Afstand Bakoe

De afstand naar Bakoe gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3625 kilometer.

Tijdsverschil Bakoe

In Bakoe is het 3 uur later dan in Nederland.

Vliegtijd Bakoe

De vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Bakoe

Juni t/m september zijn de meest aangename maanden. In de warme tot soms hete zomermaanden is neerslag zeldzaam, zo telt de maand juli gemiddeld slechts één dag met regen. Met ruim 2200 zonuren en minder dan vijftig dagen met neerslag kun je spreken van een droge en zonnige bestemming.