Waar ligt dat?

Waar ligt Bali? Kaart Bali

Bali is een Indonesisch eiland, tevens een Indonesische provincie ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het westelijkste van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland meet 5561 km². De hoofdstad is Denpasar.

 

 

Kaart Bali

Kijk voor de ligging van Bali op de kaart van Indonesië

 

Bali Bezienswaardigheden

Bali heeft een aantal bezienswaardigheden, verdeeld over het eiland. Het eiland is populair onder toeristen, onder meer vanwege de stranden, het eten, het natuurschoon met sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa's) en vulkanen.

Gunung Kawi ligt in een vallei en is een complex van tien in de rotsen uitgehouwen candi's die dateren uit de 11e eeuw. Ook is er een, eveneens in de rotsen uitgehouwen, ruïne van een Buddhistisch klooster; Klungkung Taman Gili is het restant van het begin 18de eeuw daterend koninklijk paleis bij Klungkung in het oosten van Bali. Het bestaat uit twee hoge open vergaderzalen (bale) met beschilderde plafonds; Tempels zoals de Moedertempel Pura Besakih, de Pura Tanah Lot (tempel op een rots in zee) en de Pura Ulun Danu Bratan (in een kratermeer); Het Bali Museum in Denpasar en Museum Puri Lukisan in Ubud.

Inwoners Bali

Het eiland Bali telt ongeveer 3,9 miljoen inwoners.

Taal Bali

Op Bali is de officiële taal het Indonesisch. Daarnaast wordt er Balinees gesproken.

Weer Bali

Bali heeft een tropisch klimaat. Het hele jaar liggen de temperaturen tussen de 25 en 35 graden.

Afstand Bali

De afstand naar Bali (Denpasar) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 12.140 kilometer.

Tijdsverschil Bali

Gedurende onze zomertijd is het op Bali 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het op Bali 7 uur later.

Vliegtijd Bali

De vliegtijd naar Bali (Denpasar) bedraagt ongeveer 14 uur.

Beste reistijd Bali

In periode juli t/m oktober kun je het beste het eiland bezoeken. De overige periode behelst het regenseizoen.