Waar ligt dat?

Waar ligt Bangkok? Kaart Bangkok

Bangkok is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Thailand. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand.

 

 

Kaart Bangkok

Kijk voor de ligging van Bangkok op de kaart van Thailand.

 

Bezienswaardigheden Bangkok

Bangkok heeft een groot aantal bezienswaardigheden waaronder het Koninklijk Paleis en het Vimanmekpaleis, de Nationale Bibliotheek, diverse tempels (Wat Phra Kaew met de Smaragdgroene Boeddha; Wat Benchamabophit; Wat Arun en Wat Pho), het Museum van de Koninklijke Familie, het Museum van Oude Klokken en het Erawan Museum, Queen Sirikit Park en Thon Buri Rom Park en niet te vergeten de drijvende markt Amphoe Damnoen Saduak.

Video Bangkok

{youtube}0eqw7eYm1pk{/youtube}

 

Inwoners Bangkok

Bangkok telt ruim 18 miljoen inwoners.

Taal Bangkok

In Bangkok wordt Thai en Engels gesproken.

Weer Bangkok

Bangkok heeft een tropisch nat en droog klimaat. De hoogste geregistreerde maximale temperatuur is 40,8 graden Celsius. De laagst gemeten temperatuur is minimaal 9,9 graden Celsius. Bangkok is op haar droogst tussen november en februari. De heetste periode is van maart t/m juli, terwijl het regenseizoen tussen juni en oktober is.

Afstand Bangkok

De afstand naar Bangkok gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9185 kilometer.

Tijdsverschil Bangkok

Gedurende onze zomertijd is het in Bangkok 5 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Bangkok 6 uur later.

Vliegtijd Bangkok

De vliegtijd naar Bangkok bedraagt ongeveer 10 uur.

Beste reistijd Bangkok

Gelet op bovenstaande kunt u het beste in de periode november t/m februari Bangkok bezoeken.