Waar ligt dat?

Waar ligt Barcelona? Kaart Barcelona

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. Het is een van de belangrijkste culturele centra van Europa. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme, met in het noorden de Costa Brava en in het zuiden de Costa del Garraf, en heeft een belangrijke haven.

 

 

Kaart Barcelona

Kijk voor de ligging van Barcelona op de kaart van Spanje.

 

Barcelona Tips

Kijk voor alle toeristische informatie op www.barcelona-reisgids.nl

Barcelona bezienswaardigheden

Evenals andere wereldsteden heeft Barcelona een groot aantal bezienswaardigheden. Enkele daarvan zijn de Sagrada Família, Casa Milà, Park Güell, Palau Güell, Casa Batlló, Casa Vicens, Palau de la musica Catalana, Hospital de Sant Pau, Cryptes in Colònia Güell, Arc de Triomf, Parc de la Ciutadella en La Rambla.

Inwoners Barcelona

De stad Barcelona telt ongeveer 1,6 miljoen inwoners.

Taal Barcelona

In Barcelona wordt Catalaans, de eerste officiële taal van Catalonië gesproken. Daarnaast is volgens de Spaanse grondwet ook het Castiliaans (of Spaans) de officiële taal.

Weer Barcelona

Barcelona heeft een mediterraan klimaat, hetgeen betekent lange zomers en milde winters met weinig extremen. In maart beginnen de eerste dagen met temperaturen boven de 20 graden, terwijl die temperaturen kunnen voortduren tot het einde van november. De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer het kwik regelmatig boven de 30 graden stijgt en vooral de nachten erg warm zijn (minimumtemperaturen boven de 20 graden Celsius).

Afstand Barcelona

De afstand naar Barcelona gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1535 kilometer.

Tijdsverschil Barcelona

Er is geen tijdsverschil met Nederland en België.

Vliegtijd Barcelona

De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Beste reistijd Barcelona

De beste tijd om Barcelona te bezoeken is tijdens het voor- en najaar. De winter is mild van temperatuur, maar daarentegen is de zomer erg heet.