Waar ligt dat?

Waar ligt Beijing? Kaart Beijing

Beijing (Peking) is de hoofdstad van China en grenst in het noorden, westen en zuiden aan de provincie Hebei. In het oosten grenst de stad ook voor een klein stuk aan deze provincie (grensgebied tussen Peking en Tianjin). In het zuidoosten grenst Beijing aan de gemeente Tianjin.

 

 

Kaart Beijing

Kijk voor de ligging van Beijing op de kaart van China.

 

Beijing Bezienswaardigheden

Beijing heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de meest bekende een gedeelte van de Chinese Muur van China (die overigens een totale lengte 8850 km heeft), de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede (bekend van de protesten uit 1919, 1976 en 1989), het Monument van de Volkshelden, het Mausoleum van Mao Zedong, de Beltoren en drumtoren, de Marco Polobrug en diverse tempels waaronder die van de Hemel, de Aarde, de Zon, de Maan en het Graan.

Inwoners Beijing

Beijing telt ruim 20 miljoen inwoners.

Taal Beijing

In Beijing wordt Mandarijn en Chinees gesproken.

Weer Beijing

Het klimaat van Beijing is een warm landklimaat. Door de invloed van de Oost Aziatische moesson zijn de zomers erg lang , heet en vochtig. In de wintermaanden komt de wind vanuit het noorden en komen de temperaturen vanuit Siberië overgewaaid. Dit zorgt voor ijzige koude dagen.

Afstand Beijing

De afstand naar Beijing gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7840 kilometer.

Tijdsverschil Beijing

Gedurende onze zomertijd is het in Beijing 6 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Beijing 7 uur later.

Vliegtijd Beijing

De vliegtijd naar Beijing bedraagt ongeveer 8 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Beijing

Beijing kunt u het beste in de periode april/mei/juni en de maanden september/oktober bezoeken.