Waar ligt dat?

Waar ligt Belgrado? Kaart Belgrado

Belgrado (letterlijk 'witte stad') is de hoofdstad van Servië. De stad ligt aan de zuidrand van de Pannonische vlakte, waar de Sava uitmondt in de Donau.

 

 

Kaart Belgrado

 

Kijk voor de ligging van Belgrado op de kaart van Servië.

 

Bezienswaardigheden Belgrado

Belgrado heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het Oude Paleis; het klassieke Hotel Moskva in het centrum; het Nationaal Theater; het Joegoslavische Dramatheater; het Nationaal Museum van Servië (gesticht in 1844 herbergt een collectie van meer dan 400.000 stukken, waaronder veel buitenlandse meesterwerken); het Militaire Museum; het Nationaal Museum van Belgrado, het Nationaal Theater van Belgrado en het Studentenplein.

Inwoners Belgrado

De stad telt ruim 1,8 miljoen inwoners.

Taal Belgrado

Belgrado heeft het Servisch als officiële taal. Verder wordt er Albanees, Hongaars, Roemeens, Kroatisch, Slowaaks en Bulgaars gesproken.

Weer Belgrado

Belgrado heeft een gematigd landklimaat. De maanden juli en augustus zijn het zonnigst, met gemiddeld 10 uur zon per dag, en december en januari zijn het donkerst, met een gemiddelde van 2 tot 2,3 uur zon per dag.

Afstand Belgrado

De afstand naar Belgrado gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1415 kilometer.

Tijdsverschil Belgrado

Er bestaat geen tijdverschil tussen Belgrado en Nederland.

Vliegtijd Belgrado

De vliegtijd bedraagt ongeveer 3 uur.

Beste reistijd Belgrado

Gedurende de periode van mei t/m september kunt u het beste naar Belgrado reizen. Tijdens deze maanden is de temperatuur het aangenaamst.