Waar ligt dat?

Waar ligt Belmopan? Kaart Belmopan

Belmopan is sinds 1970 de hoofdstad van Belize. De stad ligt ten noorden van de hoogvlakte van Belize. Voorheen was Belize City de hoofdstad, maar deze werd in 1961 door de orkaan Hattie vrijwel helemaal verwoest.

Kaart Belmopan

 

Kijk voor de ligging van Belmopan op de kaart van Belize.

 

Bezienswaardigheden Belmopan

Belmopan heeft een paar bezienswaardigheden, waaronder het Independence Plaza dat in het midden van de stad ligt. Op het plein vind je verschillende overheidsgebouwen; in de nabijheid van Independence Plaza ligt het marktplein, waar bijna iedere dag een groente- en fruitmarkt wordt gehouden. Tevens worden er namaak designer sieraden en andere lokale goederen verkocht; Guanacaste Park is een natuurpark dat net buiten de stad ligt. Dit park is 50 hectare en heeft een groot aantal tropische planten. Zo komen er onder andere veel soorten orchideeën voor en leven er allerlei kleurrijke vogels.

Inwoners Belmopan

Belmopan telt ruim 12.000 inwoners en is daardoor een van de kleinste hoofdsteden in de wereld.

Taal Belmopan

In Belmopan wordt Engels (officiële taal) en Spaans gesproken.

Weer Belmopan

Belmopan heeft een tropisch klimaat met maximumtemperaturen die het hele jaar tussen de 27 en 32 graden Celsius liggen. De drogere periode loopt van half januari tot begin mei.

Afstand Belmopan

De afstand naar Belmopan gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8750 kilometer.

Tijdsverschil Belmopan

Gedurende onze zomertijd is het in Belmopan 8 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Belmopan 7 uur vroeger. 

Vliegtijd Belmopan

De vliegtijd naar Belmopan bedraagt ongeveer 12 uur.

Beste reistijd Belmopan

U kunt het beste Belmopan bezoeken tijdens de periode van februari t/m april. De overige maanden vallen in een langdurig regenseizoen met kans op orkanen.