Waar ligt dat?

Waar ligt Belo Horizonte? Kaart Belo Horizonte

Belo Horizonte is de op drie na grootste stad van Brazilië en is de hoofdstad van de staat Minas Gerais en vormt een driehoek met de twee grootste Braziliaanse steden, São Paulo en Rio de Janeiro. De stad is gebouwd aan de hand van het voorbeeld van de Amerikaanse hoofdstad Washington. Het heeft veel hoge gebouwen, brede straten en lanen en zorgvuldig ontworpen voorsteden. Belo Horizonte ligt in de bergkam van de Espinhaço bergen en is geheel gebouwd op heuvels en omsloten door bergen.

 

 

Kaart Belo Horizonte

Kijk voor de ligging van Belo Horizonte op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion Mineirão in Belo Horizonte WK2014?

Mineirão, officieel Estádio Governador Magalhães Pinto, in 1965 gebouwd in Belo Horizonte, is een Braziliaans stadion dat gebruikt zal worden voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014 en de Olympische Zomerspelen 2016. Het is een van de grotere stadions van Brazilië, het heeft een capaciteit van 62.547 toeschouwers. Het stadion is de thuishaven van de voetbalclub Cruzeiro EC en Clube Atlético Mineiro.

Belo Horizonte Bezienswaardigheden

Belo Horizonte heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het Museu de arte da Pampulha, het Beeldenpark van het Centro de Arte Contemporânea Inhotim in Brumadinho, het Historisch centrum van Ouro Preto en het Heiligdom van Bom Jesus do Congonhas (een basiliek met beelden in Congonhas).

Inwoners Belo Horizonte

Belo Horizonte telt ongeveer 2,5 miljoen inwoners.

Taal Belo Horizonte

In Belo Horizonte wordt Portugees gesproken.

Weer Belo Horizonte

Het klimaat in Belo Horizonte kan worden aangemerkt als een tropisch savanneklimaat. Gelet op het feit dat de stad op ca. 850 m hoogte ligt heeft het daardoor een vrij aangenaam klimaat.

Afstand Belo Horizonte

De afstand naar Belo Horizonte gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9320 kilometer.

Tijdsverschil Belo Horizonte

In Belo Horizonte is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Belo Horizonte

De vliegtijd naar Belo Horizonte bedraagt ongeveer 11 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Belo Horizonte

De beste tijd om naar Belo Horizonte te gaan is gedurende de periode maart t/m september. De regenperiode duurt namelijk van oktober t/m februari.