Waar ligt dat?

Waar ligt Brasilia? Kaart Brasilia

Brasilia is sinds 1960 de hoofdstad van Brazilië. Voorheen was Rio de Janero de hoofdstad. De stad is gebouwd aan een klein stuwmeer (Lago Paranoá) op een hoogte van 1150 meter in de vorm van een vliegtuig. Aan een brede, centrale boulevard, de zogeheten "monumentale as" (Eixo Monumental) liggen alle regeringsgebouwen. Dwars daarop staan twee "vleugels" (de Asa Norte en Asa Sul). Daaraan liggen, uiterst regelmatig geordend, grote woonblokken.

 

 

Kaart Brasilia

Kijk voor de ligging van Brasilia op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het Estádio Nacional de Brasília WK2014?

Het Estadio Nacional de Brasilia, vroeger bekend als Estádio Mané Garrincha, is een voetbalstadion in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Het is een multifunctioneel stadion dat momenteel voornamelijk voor voetbalwedstrijden wordt gebruikt. Het stadion werd gebouwd in 1974 en had een capaciteit van 45.200 toeschouwers. Het wordt gebruikt voor het WK 2014 en heeft na de renovaties die daar aan voorafgingen een capaciteit van 72.888 toeschouwers. Het zal ook gebruikt worden voor de Olympische Zomerspelen 2016, die ook in Brazilië plaatsvinden. De vroegere naam, die werd behouden tot begin 2010, is geïnspireerd op de legendarische Braziliaanse voetballer Garrincha.

Brasilia Bezienswaardigheden

Brasilia heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Kathedraal van Brasilia; het gebouw van het Nationaal Congres (Praça do Cruzeiro/Eiseo Monumental); het Pantheon met zijn zwart-witschilderingen van João Camara; het Presidentiële Paleis; het busstation is een opvallend bouwwerk midden in het stadscentrum en het Lago Paranoá, het grote kunstmatige meer met mogelijkheden tot watersport.

Inwoners Brasilia

Brasilia telt ongeveer 2 miljoen inwoners.

Taal Brasilia

In Brasilia wordt Portugees gesproken.

Weer Brasilia

Brasilia heeft een tropisch savanneklimaat. De temperaturen zijn hier het gehele jaar aangenaam zacht.

Afstand Brasilia

De afstand naar Brasilia gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9115 kilometer.

Tijdsverschil Brasilia

In Brasilia is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Brasilia

De vliegtijd naar Brasilia bedraagt ongeveer 11 uur en 20 minuten.

Beste reistijd Brasilia

De beste tijd om naar Brasilia te gaan is gedurende de periode maart t/m september. De regenperiode duurt namelijk van oktober t/m februari.