Waar ligt dat?

Waar ligt Bridgetown? Kaart Bridgetown

Bridgetown is de hoofdstad en tevens grootste plaats van het Caribische eiland Barbados. Deze stad is destijds gebouwd nabij een reeds bestaande brug, vandaar de naam Bridgetown.

 

 

Kaart Bridgetown

Kijk voor de ligging van Bridgetown op de kaart van Barbados.

 

Bridgetown Bezienswaardigheden

Bridgetown heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het stadscentrum dat een sterk Londense sfeer uitstraalt, het parlementsgebouw waarin de beide kamers van het parlement gevestigd zijn, een standbeeld van Horatio Nelson (vermeldenswaardig is dat dit beeld ouder is dan de Nelson's Column in Londen), Broad Street met zijn winkels en bankfilialen, de Chamberlain Bridge en het nabijgelegen National Heroe´s Square.

Inwoners Bridgetown

De stad Bridgetown telt ruim 10.000 inwoners.

Taal Bridgetown

In Bridgetown wordt Engels als officiële taal gesproken. Daarnaast wordt ook Bajan gesproken.

Weer Bridgetown

Bridgetown heeft een tropisch savanneklimaat. De winterperiode is warm, de maximumtemperatuur ligt dan tussen de 26 en 30 graden. Tijdens de vochtige zomermaanden loopt de temperatuur op naar 30 tot 32 graden.

Afstand Bridgetown

De afstand naar Bridgetown gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7140 kilometer.

Tijdsverschil Bridgetown

Gedurende onze zomertijd is het in Bridgetown 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Bridgetown 5 uur vroeger.

Vliegtijd Bridgetown

De vliegtijd naar Bridgetown bedraagt ongeveer 10 uur.

Beste reistijd Bridgetown

De beste tijd om naar Bridgetown te gaan is de periode december t/m mei. Het regenseizoen duurt namelijk van juni tot november. Orkanen zijn in het gebied talrijk, maar door de zuidoostelijke ligging blijft Barbados vaak buiten schot.