Waar ligt dat?

Waar ligt Buenos Aires? Kaart Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en tevens het economische en culturele centrum ervan. De stad ligt aan de monding van de Río de la Plata (zilverrivier).

 

 

Kaart Buenos Aires

Kijk voor de ligging van Buenos Aires op de kaart van Argentinië.

 

Buenos Aires Bezienswaardigheden

Buenos Aires heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Avenida 9 de Julio (sinds 1936 de breedste straat ter wereld, de trottoirs liggen bijna 140 meter uit elkaar), het Teatro Colón (een van de bekendste bakens van de stad en het symbool van haar culturele leven), het Recoleta kerkhof (de begraafplaats van de welgestelde burgers waaronder Evita Perón), het Gemeentelijk Theater San Martín (een modern gebouw van chroom en glas met zes tonelen), het Galileo Galilei-planetarium in Parque 3 de Febrero (de vertoningen, uitstallingen en conferenties die er worden gehouden behandelen het astronomisch onderzoek. De metaalachtige meteoriet, die voor het gebouw vertoond wordt, is gevonden in de provincie Chaco en weegt bijna 1530 kilogram), Plaza San Martín met het Kavanagh-gebouw (de eerste wolkenkrabber van Latijns-Amerika), het Pirelli-gebouw, het Plaza de Mayo (de stichters van de Argentijnse Republiek) en Casa Rosada (het beroemde lichtroze gebouw dat sinds 1910 als zetel van de Argentijnse regering fungeert).

Inwoners Buenos Aires

Buenos Aires telt ruim 4 miljoen inwoners.

Taal Buenos Aires

In Buenos Aires wordt Spaans gesproken.

Weer Buenos Aires

Buenos Aires heeft een gematigd klimaat met duidelijke verschillen tussen de seizoenen. Het hele jaar door valt er vrij veel regen maar de piek ligt in de zomermaanden. De zomers zijn er warm en kunnen door de smog en luchtvervuiling soms erg heet worden.

Afstand Buenos Aires

De afstand naar Buenos Aires gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 11.435 kilometer.

Tijdsverschil Buenos Aires

Gedurende onze zomertijd is het in Buenos Aires 5 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Buenos Aires 4 uur vroeger.

Vliegtijd Buenos Aires

De vliegtijd naar Buenos Aires bedraagt ongeveer 14 uur.

Beste reistijd Buenos Aires

Gelet op bovenstaande kunt u het beste Buenos Aires gedurende hun voor- en najaar en winter bezoeken.