Waar ligt dat?

Waar ligt Caïro? Kaart Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte. De stad ligt aan de oostoever van de Nijl in het noorden van Egypte, ten zuiden van de plaats waar die rivier zich in de delta vertakt in de rivieren Rosetta en de Damietta. In het westen ligt de stad Gizeh met de Piramiden van Gizeh. In het zuiden is de locatie van de klassieke Egyptische stad Memphis. De hele regio van Caïro is met zo'n 18 miljoen inwoners de grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten en één van de grootste steden ter wereld.

 

 

Kaart Caïro

Kijk voor de ligging van Caïro op de kaart van Egypte.

 

Caïro Bezienswaardigheden

Caïro heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Nijl, het oude stadscentrum dat als werelderfgoed is verklaard, de Piramide van Gizeh, Piramide van Cheops, Piramide van Chefren, Piramide van Mycerinus, Caïro Tower, de Citadel, de moskeeën van Sultan Hassan en al-Hakim, Museum voor Islamitische Kunst en het Mahmoud Khalil-museum.

Inwoners Caïro

Caïro telt ruim 18 miljoen inwoners.

Taal Caïro

In Caïro wordt Arabisch en Engels gesproken.

Weer Caïro

Caïro heeft een woestijnklimaat. Overdag is het er ontzettend heet, terwijl het ‘s avonds erg afkoelt. In de zomer varieert de temperatuur van 50 graden (overdag) tot 15 graden (in de avond). In de winter schommelt de temperatuur gedurende de gehele dag rond de 15 graden.

Afstand Caïro

De afstand naar Caïro gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3280 kilometer.

Tijdsverschil Caïro

Gedurende onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Gedurende onze wintertijd is het in Caïro 1 uur later.

Vliegtijd Caïro

De vliegtijd naar Caïro bedraagt ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Caïro

De beste tijd om naar Caïro te gaan is gedurende het voorjaar, najaar en de winter.