Waar ligt dat?

Waar ligt Chicago? Kaart Chicago

Chicago is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois en het bestuurlijk centrum van Cook County. Chicago wordt ook wel de windy city genoemd. De stad ligt aan de oever van het Michiganmeer en heeft een oppervlakte van 606 km².

 

 

Kaart Chicago

 

In welke staat ligt Chicago?

Chicago ligt in de Amerikaanse staat Illinois.

Bezienswaardigheden Chicago

Chicago heeft net als andere wereldsteden een groot aantal bezienswaardigheden waarvan de navolgende de meest bekende zijn: Willis Tower (het hoogste gebouw in Noord-Amerika), het Adler Planetarium, Chicago Water Tower, Lincoln Park en Millennium Park, Magnificent Mile, Art Institute of Chicago, Museum of Science and Industry en de Universiteit van Chicago.

Inwoners Chicago

Chicago als agglomeratie telt ruim 9 miljoen inwoners.

Taal Chicago

In Chicago wordt (Amerikaans) Engels gesproken.

Weer Chicago

Chicago heeft een warm continentaal klimaat dat veroorzaakt wordt door de invloed van het Michiganmeer. In de winter kan het er behoorlijk koud zijn. In de zomer daarentegen kan het er behoorlijk warm worden met gemiddelde temperaturen van net iets onder de 30 graden Celsius.

Afstand Chicago

De afstand naar Chicago gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 6620 kilometer.

Tijdsverschil Chicago

Gedurende onze zomertijd is het in Chicago 7 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Chicago 6 uur vroeger.

Vliegtijd Chicago

De vliegtijd naar Chicago bedraagt ongeveer 8 uur.

Beste reistijd Chicago

Gelet op bovenstaande kunt u het beste Chicago bezoeken gedurende de periode van mei t/m oktober.