Waar ligt dat?

Waar ligt Cuiabá? Kaart Cuiabá

Cuiabá ligt in het westen van Brazilië en is de hoofdstad van de staat Mato Grosso. De stad ligt precies in het midden van Zuid-Amerika. Cuiabá is opgericht ten tijde van de goudkoorts en is sinds die tijd uitgegroeid tot de wereldstad.

 

 

Kaart Cuiabá

Kijk voor de ligging van Cubiabá op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion Arena Pantanal in Cuiabá WK 2014?

De Arena Pantanal is een multifunctioneel stadion in aanbouw in de Braziliaanse stad Cuiabá. Het stadion werd ontworpen door de Braziliaanse architect Aline Raiser in opdracht van de Braziliaanse minister van sport Aldo Rebelo. In mei 2010 werd begonnen met de bouw van het stadion, dat een capaciteit heeft van 42.968 toeschouwers. De totale oppervlakte van het stadion bedraagt ongeveer 300.000 vierkante meter. Het stadion gaat de Verdão vervangen en wordt gebruikt tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2014.

Cuiabá Bezienswaardigheden

Cuiabá heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder talloze musea en twee universiteiten alsmede diverse oude gebouwen die onderdeel zijn geworden van het nationale erfgoed; de bergketen van Chapada dos Guimarães en een Nationaal park dat duizenden bezoekers per jaar trekt.

Inwoners Cuiabá

Cuiabá telt ongeveer 650.000 inwoners.

Taal Cuiabá

In Cuiabá wordt Portugees gesproken.

Weer Cuiabá

Cuiabá heeft een tropisch savanneklimaat met een droge winter en een erg natte zomer. De zomer duurt hier van half oktober t/m begin april, hierna neemt de neerslag geleidelijk af en er zal in de maanden juni, juli en augustus in deze regio zo goed als geen neerslag vallen.

Afstand Cuiabá

De afstand naar Cuiabá gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9547 kilometer.

Tijdsverschil Cuiabá

In Cuiabá is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Cuiabá

De vliegtijd naar Cuiabá bedraagt ongeveer 12 uur.

Beste reistijd Cuiabá

De beste tijd om naar Cuiabá te gaan is de periode van mei t/m september. De overige maanden valt er namelijk de nodige regen.