Waar ligt dat?

Waar ligt Curitiba? Kaart Curitiba

Curitiba is een stad en tevens gemeente in de zuidoostelijke regio van Brazilië. Het is de hoofdstad van de staat Paraná en ligt op een hoogte van 934 meter.

 

 

Kaart Curitiba

Kijk voor de ligging van Curitiba op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion Arena da Baixada in Curitiba WK 2014?

De Arena da Baixada, voorheen bekend als Estádio Joaquim Américo Guimarães en voor een korte periode Kyocera Arena genoemd, is een voetbalstadion in de stad Curitiba. Het stadion werd gebouwd in 1914 en gerenoveerd in 1999. Clube Atlético Paranaense, een Braziliaanse voetbalclub, heeft er zijn thuisbasis. Op 31 mei 2009 werd het stadion gekozen als een van de stadions voor het WK 2014, dat in Brazilië zal plaatsvinden. Op dit moment heeft het een capaciteit van 25.180 toeschouwers, maar dat zal voor het Wereldkampioenschap uitgebreid worden tot ruim 40.000.

Curitiba Bezienswaardigheden

Curitiba heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de oudste universiteit van Brazilië namelijk de Universiteit van Praná (1912); de Hortus Botanicus met zijn schitterende planten; het Oscar Niemeyer Museum en de Catedral Basílica Menor.

Inwoners Curitiba

Curitiba telt ongeveer 1,8 miljoen inwoners.

Taal Curitiba

In Curitiba wordt Portugees gesproken.

Weer Curitiba

Curitiba heeft een vochtig subtropisch klimaat, zonder droge periode, maar met zachte zomers en relatief koude winters. Echter door de hoge ligging is Curitiba de koudste stad van Brazilië.

Afstand Curitiba

De afstand naar Curitiba gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 10119 kilometer.

Tijdsverschil Curitiba

In Curitiba is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Curitiba

De vliegtijd naar Curitiba bedraagt ongeveer 12 uur en 35 minuten.

Beste reistijd Curitiba

De beste tijd om naar Curitiba te gaan is moeilijk aan te geven. Vanwege het zachte klimaat valt er gedurende het hele jaar de nodige regen.