Waar ligt dat?

Waar ligt Damascus? Kaart Damascus

Damascus is de hoofdstad van Syrië. Het is een van de oudste steden ter wereld, wellicht dé oudste stad ter wereld. Damascus ligt ongeveer 80 km van de Middellandse Zee op een plateau met een hoogte van 680 meter. Door de stad stroomt het riviertje de Barada die ten westen van de stad ontspringt in de Anti-Libanon. In zuidoostelijke richting van Damascus strekt zich de Grote Arabische Woestijn uit. De stad ligt 31 km ten oosten van de Libanese grens, 60 km ten noordoosten van de in 1967 door Israël bezette Golanhoogten en ongeveer 90 km ten noorden van de grens met Jordanië.

 

 

Kaart Damascus

Kijk voor de ligging van Damascus op de kaart van Syrië

 

Bezienswaardigheden Damascus

Damascus heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het Mausoleum van Saladin (generaal); de talloze mooie fonteinen in de stad; de Citadel van Damascus  (een groot middeleeuws versterkt paleis); de huiskapel van Ananias, mogelijk de oudste huiskerk ter wereld en vele gebouwen met Ottomaanse architectuur.

Inwoners Damascus

De stad telt ongeveer 2 miljoen inwoners.

Taal Damascus

In Damascus wordt Arabisch gesproken. 

Weer Damascus

Damascus kent een warm steppeklimaat. De zomers zijn warm en zeer droog, de winters zijn mild en wat natter, hoewel de meest natte maanden januari en februari niet verder komen dan slechts 43 millimeter neerslag per maand.

Afstand Damascus

De afstand naar Damascus gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3265 kilometer.

Tijdsverschil Damascus

In Damascus is het 1 uur later dan in Nederland. 

Vliegtijd Damascus

De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Damascus

De periode februari t/m april is de beste om naar Damascus te reizen. In deze maanden heeft u de meest aangename temperaturen.