Waar ligt dat?

Waar ligt Dublin? Kaart Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland. De stad ligt vrijwel halverwege aan de oostkust van het eiland, aan Dublin Bay, een inham van de Ierse Zee en wordt van oost naar west doorsneden door de rivier de Liffey.

 

 

Kaart Dublin

Kijk voor de ligging van Dublin op de kaart van Ierland.

 

Bezienswaardigheden Dublin

Dublin Castle, dat deels uit een middeleeuws kasteel bestaat en deels uit een 18e-eeuws complex;  St. James' Gate brewery waar het beroemde Guinness bier wordt gebrouwen; Phoenix Park is het grootste ingesloten park in een stedelijk gebied van Europa met daarin het paleis van de Ierse president; De Liffey is de rivier die Dublin opsplitst in het iets armere noorden en het iets rijkere zuiden; het beroemde postkantoor waar in 1916 tijdens de Paasopstand de republiek werd uitgeroepen staat in O'Connell Street; The Docklands, het havengebied dat een ware metamorfose heeft ondergaan en niet te vergeten Het Temple bar-gebied, een uitgaansbuurt die gedeeltelijk verkeersvrij is gemaakt.

Inwoners Dublin

De stad telt ongeveer 600.000 inwoners.

Taal Dublin

In Dublin wordt Iers en Engels gesproken. 

Weer Dublin

De stad Dublin heeft een zeeklimaat wat er voor zorgt dat de winters en zomers beide vrij mild zijn. Het wordt er nooit echt koud, gemiddeld in de winter zo rond de 5 graden, maar in de zomers is de temperatuur ook niet extreem. Er worden zelden zomertemperaturen van 30 °C gemeten.  

Afstand Dublin

De afstand naar Dublin gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 755 kilometer.

Tijdsverschil Dublin

In Dublin is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Dublin

De vliegtijd bedraagt ongeveer 1 uur.

Beste reistijd Dublin

Gelet op bovenstaand weerbeeld is Dublin de perfecte stad die u het gehele jaar kunt bezoeken voor een stedentrip.