Waar ligt dat?

Waar ligt Fortaleza? Kaart Fortaleza

Fortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará in het noordoosten van Brazilië. De stad bevindt zich aan de kust van de Atlantische Oceaan. Fortaleza is in 1649 gesticht als Fort Schoonenborch door de Nederlandse West Indische Compagnie.

 

 

Kaart Fortaleza

Kijk voor de ligging van Fortaleza op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het Estádio Plácido Aderaldo Castelo in Fortaleze WK 2014?

Het Estádio Plácido Aderaldo Castelo, beter bekend als Castelão, is een stadion dat werd geopend 11 november 1973. Het stadion is gehuisvest in Fortaleza, in Brazilië. Het heeft een capaciteit van 63.903 toeschouwers. Het is de thuisbasis van Ceará Sporting Club en Fortaleza Esporte Clube. Het is een van de stadions dat zal gebruikt worden voor het WK 2014.

Fortaleza Bezienswaardigheden

Fortaleza heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de kathedraal van Fortaleza; het Parque Ecologico do Coco (een stadspark waarvan de naam afkomstig is van de rivier de Coco, een rivier omzoomd door mangrovebossen); het Centro Dragao do Mar de Arte e Cultura is een cultureel centrum waar u bioscopen, een planetarium, bibliotheken en theaters vindt.

Inwoners Fortaleza

Fortaleza telt ongeveer 2,5 miljoen inwoners.

Taal Fortaleza

In Fortaleza wordt Portugees gesproken.

Weer Fortaleza

Fortaleza heeft een zogeheten tropisch nat en droog klimaat, met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. Door de aangename wind die hier het gehele jaar waait vanuit de oceaan is het in Fortaleza een stuk aangenamer dan verder landinwaarts.

Afstand Fortaleza

De afstand naar Fortaleza gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7450 kilometer.

Tijdsverschil Fortaleza

In Fortaleza is het 5 uur vroeger dan in Nederland. 

Vliegtijd Fortaleza

De vliegtijd naar Fortaleza bedraagt ongeveer 9 uur en 15 minuten.

Beste reistijd Fortaleza

De beste tijd om naar Fortaleza te gaan is gedurende de periode van juli t/m december. De meeste regen valt namelijk in het eerste halfjaar.