Waar ligt dat?

Waar ligt Frankrijk? Kaart Frankrijk

Frankrijk ligt in West-Europa. Frankrijk is qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco in het zuiden. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, alsook vele overzeese gebieden. Inclusief de overzeese gebieden heeft het land een oppervlakte van ongeveer 675.000 vierkante kilometer.

 

 

Kaart Frankrijk

 

Route naar Frankrijk

Vindt hier de route naar Frankrijk

Hoofdstad Frankrijk

De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

Inwoners Frankrijk

Het land telt ruim 62 miljoen inwoners.

Taal Frankrijk

In Frankrijk wordt Frans gesproken.

Klimaat, weer Frankrijk

Het klimaat varieert aanzienlijk. Er zijn drie verschillende klimaatzones. Vochtig zeeklimaat met vaak frisse zomers, bijvoorbeeld ten westen van de lijn Bayonne-Rijsel; Semilandklimaat of tussenliggend klimaat met strenge winters en warme zomers, bijvoorbeeld in de Elzas, Lotharingen, langs het Rhônedal en in de gebergten (Alpen, Pyreneeën, Centraal Massief); Mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers in het zuiden.

Afstand Frankrijk

De afstand naar Frankrijk (Parijs) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 450 kilometer.

Tijdsverschil Frankrijk

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Vliegtijd Frankrijk

De vliegtijd naar Parijs bedraagt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Beste reistijd Frankrijk

Gedurende de periode van mei t/m oktober is het goed toeven in Frankrijk. Het land is niet voor niets een zeer populaire zomerbestemming. In deze periode is het op veel plaatsen vrijwel gegarandeerd aangenaam weer met vrijwel alle dagen zwoele zomeravonden.