Waar ligt dat?

Waar ligt Frans-Polynesië? Kaart Frans-Polynesië

Frans-Polynesië ligt in de zuidelijke Stille Oceaan. Het maakt deel uit van Polynesië en bestaat uit zes eilandgroepen: de Australeilanden, de Bass-eilanden ,de Gambiereilanden, de Genootschapseilanden (met Tahiti als bekendste eiland), de Tuamotueilanden en de Markiezeneilanden. Frans-Polynesië bestaat uit 118 eilanden. De hoofdstad is Papeete, gelegen op Tahiti. De eilanden hebben een totale landoppervlakte van 4.000 km² verspreid over 2.500.000 km² oceaan.

 

 

Kaart Frans-Polynesië

 

 

Hoofdstad Frans-Polynesië

De hoofdstad van Frans-Polynesië is Papeete. 

Inwoners Frans-Polynesië

Het land telt ruim 277.000 inwoners.

Taal Frans-Polynesië

Frans-Polynesië heeft twee officiële talen, het Frans en Tahitiaans.

Klimaat, weer Frans-Polynesië

Frans-Polynesië heeft een mix van tropische klimaattypes en op hoger gelegen gebieden een subtropisch klimaat. Het meest voorkomende klimaat is het tropische savanneklimaat met een onregelmatig verloop in neerslag. De temperaturen liggen overdag op de meeste plekken gedurende het hele jaar rond de 28-31 graden Celsius. Een groot deel van Frans-Polynesië ligt in een gebied waar orkanen, tropische stormen en tropische depressies voor kunnen komen. Het orkaanseizoen begint hier eind oktober en duurt tot en met juni.

Afstand Frans-Polynesië

De afstand naar Tahiti (Papeete) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 15.550 kilometer.

Tijdsverschil Frans-Polynesië

Gedurende onze zomertijd is het in Frans-Polynesië (op Tahiti) 12 uur vroeger. Gedurende onze wintertijd is het op Tahiti 11 uur vroeger.

Vliegtijd Frans-Polynesië

De vliegtijd (Papeete) bedraagt ongeveer 18 uur.