Waar ligt dat?

Waar ligt Griekenland? Kaart Griekenland

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de Egeïsche Zee (in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea, Lesbos en Rodos.

 

 

Kaart Griekenland

 

 

Bezienswaardigheden Griekenland

Enkele beroemde bezienswaardigheden in Griekenland zijn de Akropolis van Athene; de archeologische plaats Delphi; de tempel van Apollo Epicurius te Bassae; de berg Athos; het Meteora-klooster; Rhodos; de overblijfselen van het paleis van Knossos op Kreta; Mycene en de archeologische plaats Epidaurus.

Hoofdstad Griekenland

De hoofdstad van Griekenland is Athene.

Inwoners Griekenland

Het land telt ruim 10,5 miljoen inwoners.

Taal Griekenland

De officiële taal van Griekenland is het Grieks.

Klimaat, weer Griekenland

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. 

Afstand Griekenland

De afstand naar Griekenland (Athene) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2165 kilometer. 

Tijdsverschil Griekenland

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Vliegtijd Griekenland

De vliegtijd (Athene) bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Beste reistijd Griekenland

Griekenland is een populaire vakantiebestemming. De beste periode is dan ook in de maanden juli en augustus. De lokale bevolking echter die in de grotere steden wonen ontvluchten juist in die maanden hun huis en vertoeven op één van de Griekse eilanden waar de warmte door de wind een stuk aangenamer is en de zee voor verkoeling zorgt.