Waar ligt dat?

Waar ligt Groenland? Kaart Groenland

Groenland ligt tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan, ten oosten van de Canadese Arctische Eilanden. Het is een autonoom land binnen het Koninkrijk Denemarken. Hoewel het geografisch een deel is van het continent Noord-Amerika, wordt Groenland politiek en cultureel geassocieerd met Europa (vanwege de historische banden met Denemarken en Noorwegen). Het land wordt, op een aantal kleinere eilanden na, nagenoeg volledig gevormd door één groot eiland dat ook Groenland heet.

 

 

Kaart Groenland

 

Hoofdstad Groenland

De hoofdstad van Groenland is Nuuk.

Inwoners Groenland

Het land telt ongeveer 58.000 inwoners.

Taal Groenland

De officiële taal van Groenland is het Groenlands.

Klimaat, weer Groenland

Groenland heeft grotendeels een poolklimaat en is zonder enige twijfel één van de koudste landen ter wereld. De naam doet voorkomen dat het land groen is, maar het tegendeel is waar. Het overgrote deel van het land is permanent bedekt met sneeuw en ijs. Alleen gedurende de korte zomerperiode komen de temperaturen boven het vriespunt uit  langs de kustgebieden. Het binnenland kent zelfs tijdens de zomer bijna geen dagen met dooi.

Afstand Groenland

De afstand naar Groenland (Nuuk) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3420 kilometer. 

Tijdsverschil Groenland

In Groenland is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Groenland

De vliegtijd (Nuuk) bedraagt ongeveer 4 uur en 15 minuten.

Beste reistijd Groenland

Het land is in trek bij ervaren bergbeklimmers en wandelaars. Het is echter moeilijk aan te geven wat de beste periode is om Groenland te bezoeken.