Waar ligt dat?

Waar ligt Havana? Kaart Havana

Havana is de hoofdstad van Cuba en met meer dan 2 miljoen inwoners verreweg de grootste stad van dit land. De stad ligt op de noordkant van het eiland.

 

 

Kaart Havana

Kijk voor de ligging van Havana op de kaart van Cuba.

 

Havana Bezienswaardigheden

Havana heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Bodeguita del Medio (waar schrijver Ernest Hemingway vaak te vinden was), het Capitolio (het stadscentrum gebouwd naar het model van het Capitool in Washington), de Malecon (de kilometerslange boulevard langs de Straat van Florida), het Castillo del Morro en het Fortaleza de San Carlos de la Cabana (twee oude Spaanse forten), het Ministerie van Binnenlandse Zaken (met op de gevel het bekende ijzeren smeedwerk naar het beeld van Che Guevara, "Hasta la victoria siempre") en het oude presidentiële paleis waar tegenwoordig het Museo de la Revolución ondergebracht (tentoonstelling van Cuba's recente geschiedenis).

Inwoners Havana

De stad Havana telt ruim 2,5 miljoen inwoners.

Taal Havana

In Havana wordt Spaans als officiële taal gesproken.

Weer Havana

Havana heeft een savanneklimaat. De gemiddelde temperatuur in Havana is ongeveer 25 graden tijdens de wintermaanden en 30 graden tijdens de zomermaanden.

Afstand Havana

De afstand naar Havana gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7800 kilometer.

Tijdsverschil Havana

In Havana is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Havana

De vliegtijd naar Havana bedraagt ongeveer 10 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Havana

De beste tijd om naar Havana te gaan is tijdens de periode van december t/m mei. Van juni t/m november kunnen in Havana orkanen voorkomen.