Waar ligt dat?

Waar ligt Hawaii? Kaart Hawaii

Hawaii is het grootste eiland van de Amerikaanse staat Hawaii, gelegen in de Grote Oceaan. Dit eiland wordt meestal "het Grote Eiland" genoemd (Engels: 'the Big Island') om verwarring met de naam van de staat te voorkomen. Hawaii wordt ook wel "the Orchid Isle" genoemd omdat er zoveel orchideeën gekweekt worden.

 

 

Kaart Hawaii

Kijk voor de ligging van Hawaii op de kaart van de Verenigde Staten.

 

Hawaii Bezienswaardigheden

Hawaii staat bekend om de vele witte zandstranden en de traditionele bloemenkrans. Daarnaast heeft het eiland een aantal bezienswaardigheden waaronder het Akaka Falls State Park met een 129m hoge waterval; het Huliheʻe Palace, een koninklijk paleis in Kailua-Kona; het Laupahoehoe spoorwegmuseum; het Mauna Kea Observatorium; het Pacific Tsunami Museum in Hilo en de Waipiʻo Valley bij de gelijknamige plaats Waipio.

Inwoners Hawaii

Het eiland Hawaii telt ruim 185.000 inwoners.

Taal Hawaii

Op Hawaii zijn de officiële talen het Hawaïaans en het Engels.

Weer Hawaii

Op Hawaii heersen door zijn bijzondere oppervlakte en ligging verschillende klimaten. Op de toppen van de hoogste vulkanen komt sneeuw voor. Het zuiden van het eiland kent veel regenval en doet wat betreft flora erg tropisch aan. De temperatuur is door de ligging het gehele jaar door erg aangenaam. De passaatwinden die over het eiland waaien zorgen voor een tempering in temperatuur zodat het nooit te warm wordt.

Afstand Hawaii

De afstand naar Hawaii (Honolulu) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 11.678 kilometer.

Tijdsverschil Hawaii

Gedurende onze zomertijd is het in Hawaii 12 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Hawaii 11 uur vroeger. 

Vliegtijd Hawaii

De vliegtijd naar Honolulu bedraagt ongeveer 15 uur.

Beste reistijd Hawaii

In periode april t/m november kun je het beste het eiland bezoeken.