Waar ligt dat?

Waar ligt Hellendoorn? Adres Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ligt aan de Luttenbergerweg 22 in Hellendoorn, Overijssel.

 

 

Kaart Avonturenpark Hellendoorn

 

Adres Avonturenpark Hellendoorn

Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn.

Bezienswaardigheden Avonturenpark Hellendoorn

Waar in 1936 de grondlegger, dhr Van den Berg mee begon, namelijk de bouw van een theehuis met terras op de Hellendoornse berg, is uitgegroeid tot een waar attractiepark. Twee jaar later veranderde hij de naam in Ontspanningsoord De Elf Provinciën. In de loop der jaren werden meerdere speeltoestellen toegevoegd en breidde het theehuis uit naar een restaurant. In 1956 werd een Sprookjestuin aangelegd.

In de jaren zeventig werden de eerste grote attracties toegevoegd, zoals de Monorail, Casa Magnetica, Zeeleeuwenshow, Westernhal en Jungle Vaart. In 1978 werd het park omgedoopt in het heden ten dage nog bekende Avonturenpark Hellendoorn.

Vanaf de jaren tachtig moest alles -zoals in alle attractieparken- groter, hoger en sneller. Vanaf die tijd zijn dan ook veel attracties bijgeplaatst. Uit dat decennium dateert ook het concept van tijdelijke (zomer)shows, waar Hellendoorn er vele van gezien heeft. Sinds 2000 wordt het park in de herfstvakantie, bij Halloween aansluitend, omgedoopt in "Heksendoorn".

Tegenwoordig heeft het park voor wat betreft de grote attracties onder andere drie achtbanen en vier waterattracties, waarvan de Rapid River de langste van Nederland is.

Familieattracties zijn onder andere een schommelschip, glijbaan, monorail, klimrek, zweefmolen, madhouse en trampoline.

Voor de kleintjes zijn er naast de diverse speelplaatsen ook nog een aantal draaimolens, twee rondritten en een reuzenrad.

De huidige eigenaar, een Franse maatschap heeft voor het seizoen 2013 aangekondigd een Waterglijbanenpark te zullen openen, met 11 glijbanen op een oppervlakte van zo'n 5000 m².