Waar ligt dat?

Waar ligt Istanbul? Kaart Istanbul

Istanbul is de grootste stad van Turkije. Istanbul ligt in het westen van het land, deels in Europa, deels in Azië. De Bosporus, die Europa van Azië scheidt, loopt door deze stad en komt in het zuiden in de Zee van Marmara en in het noorden in de Zwarte Zee uit. Twee bruggen over de Bosporus in Istanbul verbinden Europa met Azië.

 

 

Kaart Istanbul

Kijk voor de ligging van Istanbul op de kaart van Turkijke.

 

Istanbul bezienswaardigheden

Istanbul heeft diverse bezienswaardigheden waarvan we er een aantal zullen noemen. De Grote Bazaar van Istanbul (een van de eerste en grootste overdekte winkelcentra in de wereld), De Kruidenbazaar (naast de Nieuwe Moskee), Het Topkapipaleis, De Muren van Constantinopel, De Bosporus, Het ruïnes van het Boukoleon Paleis (het oude keizerlijke paleis van de Byzantijnen), de Neve Shalom-synagoge en de Asjkenazi-synagoge, de Eyüp Sultan-moskee en de Fatih-moskee.

Inwoners Istanbul

De stad Istanbul heeft circa 14 miljoen inwoners.

Taal Istanbul

In Istanbul wordt Turks gesproken.

Weer Istanbul

Istanbul ligt in de gematigde klimaatzone en heeft een zeeklimaat met invloeden van landklimaat en het mediterraan klimaat. Er is het hele jaar door, zowel in zomer als winter, regelmatige regenval met in de winter de meeste neerslag.

Afstand Istanbul

De afstand naar Istanbul gerekend vanaf Amsterdam bedraagt 2196 kilometer.

Tijdsverschil Istanbul

In Istanbul is het 1 uur later dan in Nederland.

Vliegtijd Istanbul

De vliegtijd bedraagt ongeveer 3 uur en 10 minuten.

Beste reistijd Istanbul

De maanden mei en juni, september en oktober zijn de beste om de stad te bezoeken.