Waar ligt dat?

Waar ligt Italië? Kaart Italië

Italië ligt in Zuid-Europa. In het noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren eveneens tot Italië. Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel "de laars" genoemd. De onafhankelijke staten Vaticaanstad, waarvan de paus het hoofd is, en San Marino zijn twee enclaves binnen de Italiaanse grenzen. Campione d'Italia is een Italiaanse exclave in Zwitserland.

 

 

Kaart Italië

 

Route naar Italië

Vind hier de route naar Italië

Hoofdstad Italië

De hoofdstad van de Italië is Rome.

Inwoners Italië

Het land telt ongeveer 59 miljoen inwoners.

Taal Italië

In Italië wordt Italiaans gesproken.

Klimaat, weer Italië

Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In het noorden is het kouder dan in het zuiden. Het klimaat is daar enigszins vergelijkbaar met dat in België en Nederland, maar met koudere winters en warmere zomers. In de Alpen en de Apennijnen heerst een pool/hooggebergteklimaat en valt er vaak sneeuw. Op Sicilië is het nog warmer en valt er minder neerslag.

Afstand Italië

De afstand naar Italië (Rome) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1300 kilometer.

Tijdsverschil Italië

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Vliegtijd Italië

De vliegtijd (Rome) bedraagt ongeveer 2 uur en 10 minuten.

Beste reistijd Italië

Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat. Het land kent over het algemeen warme zomers (circa 30 graden) en koele winters (circa 9 graden).