Waar ligt dat?

Waar ligt Jerevan? Kaart Jerevan

Jerevan is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Armenië. De stad is gelegen aan de rivier de Hrazdan. Vanuit de stad is de op Turks grondgebied gelegen berg Ararat te zien. Deze uitgedoofde vulkaan is 5137 meter hoog. Deze berg is een nationaal symbool voor Armenië.

 

 

Kaart Jerevan

 

Kijk voor de ligging van Jerevan op de kaart van Armenië

 

Bezienswaardigheden Jerevan

Jerevan heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Cascade (een witstenen trappencomplex tegen de heuvel); de Universiteit van Jerevan; het Staatsmuseum; de Armeense Academie van Wetenschappen en het Geghard-rotsklooster op een afstand van veertig kilometer van de hoofdstad.

Inwoners Jerevan

De stad telt ruim 1,3 miljoen inwoners.

Taal Jerevan

Jerevan heeft het Armeens als officiële taal. Op kleine schaal wordt er nog Russisch en Koerdisch gesproken.

Weer Jerevan

Jerevan heeft een landklimaat met warme zomers (tot 30 graden) en milde winters (tot -10 graden). Aan het begin en eind van de zomer liggen de temperaturen rond de 20 tot 25 graden.

Afstand Jerevan

De afstand naar Jerevan gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3285 kilometer.

Tijdsverschil Jerevan

Gedurende onze zomertijd is het in Jerevan 2 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Jerevan 3 uur later. 

Vliegtijd Jerevan

De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uur.

Beste reistijd Jerevan

Gedurende de periode van mei t/m september kunt u het beste naar Jerevan reizen. Tijdens deze maanden is de temperatuur het aangenaamst.