Waar ligt dat?

Waar ligt John F. Kennedy begraven?

John F. Kennedy (29 mei 1917 – 22 november 1963)

John Fitzgerald Kennedy, geboren op 29 mei 1917 in Brookline (Massachusetts), roepnaam Jack maar ook bekend onder zijn initialen JFK, was een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Vanaf 20 januari 1961 was hij de 35e en jongst gekozen president van de Verenigde Staten, totdat hij op 22 november 1963 op 46-jarige leeftijd in Dallas werd vermoord.

Kennedy kwam uit een van oorsprong Ierse rooms-katholieke familie. Kennedy bleek intelligent en had goede schoolresultaten. Hij woonde en studeerde enige tijd in Londen.

In 1946 werd Kennedy gekozen tot Afgevaardigde voor het Congres voor Boston en in 1952 tot senator. Hij werd in 1960 gekozen tot 35e president van de VS. Kennedy's presidentschap begon in een economisch voorspoedige tijd. Wel waren er in de Verenigde Staten intern veel strijdpunten. Met name in het zuiden kwam nog veel racisme voor en was er in het openbare leven sprake van een strikte rassenscheiding vergelijkbaar met apartheid in Zuid-Afrika.

Al snel kreeg Kennedy te maken met een erfenis van zijn voorganger: plannen om een invasie te laten plegen op Cuba door anti-Castro-Cubanen onder leiding van onder andere de CIA. Dit incident, dat op een totaal fiasco uitliep voor de VS, werd bekend onder de naam Invasie in de Varkensbaai. Kennedy was van tevoren door zijn staf op de hoogte gebracht van de onder Eisenhower geplande invasie en besloot dit plan door te zetten.

Op 22 november 1963 werd Kennedy dodelijk verwond door twee geweerkogels, één door het hoofd en één door zijn rug, terwijl hij in een open presidentiële limousine over Dealey Plaza in Dallas in de Amerikaanse staat Texas gereden werd. The First Lady Jacqueline (Jackie) Kennedy, zat naast hem in de auto toen hij werd doodgeschoten. Zijn rijtour was onderdeel van een publieksreis door Texas, mede georganiseerd met het oog op zijn eventuele herverkiezing in 1964.

 

 

Waar ligt John F. Kennedy?

 

Kijk voor de ligging van de begraafplaats van John F. Kennedy op de overzichtskaart Groten der Aarde.

 

Het graf van John F. Kennedy bevindt zich op de begraafplaats Arlington National Cemetery, Virginia, vlakbij het Pentagon. Met een "eeuwige vlam" getooid, is het voor de vele bezoekers een herdenkingsplaats.