Waar ligt dat?

Waar ligt Juneau? Kaart Juneau

Juneau is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska, gelegen in de smalle strook land (Alaska Panhandle) tussen de Canadese provincie Brits-Columbia en de Stille Oceaan. De stad is vernoemd naar Joe Juneau, die er in 1880 goud vond. Juneau is de enige staatshoofdstad van de VS die slechts per vliegtuig of schip is te bereiken. Er leiden geen wegen van Juneau naar de rest van de staat of naar Canada.

 

 

Kaart Juneau

Kijk voor de ligging van Juneau op de kaart van Alaska.

 

Bezienswaardigheden Juneau

Juneau heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Mount Roberts Tramway, Juneau Rainforest Garden, het Alaska State Museum, de Alaskan Brewery and Bottling Company, Mount Roberts Trail en het Cope Park.

Inwoners Juneau

Juneau telt ruim 50.000 inwoners.

Taal Juneau

In Juneau wordt Engels gesproken.

Weer Juneau

Juneau heeft een klimaat dat tussen het koele zeeklimaat en subarctisch klimaat in ligt. Voor een gebied in deze regio is het weer relatief mild. In november t/m februari valt er veel sneeuw.

Afstand Juneau

De afstand naar Juneau gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7200 kilometer.

Tijdsverschil Juneau

Gedurende onze zomertijd is het in Juneau 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Juneau 7 uur vroeger.

Vliegtijd Juneau

De vliegtijd naar Juneau bedraagt ongeveer 15 uur.

Beste reistijd Juneau

Gelet op bovenstaande kunt u het beste Juneau bezoeken in de periode van mei t/m september. Dit zijn de “warmste” (gemiddeld 15 graden) en tevens aangenaamste maanden.