Waar ligt dat?

Waar ligt Kaapstad? Kaart Kaapstad

Kaapstad is de hoofdstad (in wetgevende zin) van Zuid-Afrika. De stad ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika aan de Tafelbaai van de Atlantische Oceaan. De stad is internationaal bekend om de ligging aan de voet van de Tafelberg, een grote plateauachtige berg met een hoogte van 1.086 meter boven het zeeniveau.

 

 

Kaart Kaapstad

Kijk voor de ligging van Kaapstad op de kaart van Zuid-Afrika.

 

Bezienswaardigheden Kaapstad

Kaapstad heeft een aantal bezienswaardigheden. De meest bekende is de Tafelberg (gelegen op de westelijke kaap die uitkijkt over Kaapstad), Robbeneiland (een eiland voor de kust waar de in 2013 overleden Nelson Mandela 27 jaar gevangen heeft gezeten), Victoria & Alfred Waterfront (de toeristische trekpleister met winkels en andere attracties), De Groote Kerk staat (de eerste kerk van Zuid-Afrika), Kasteel de Goede Hoop en Kaap de Goede Hoop.

Inwoners Kaapstad

Kaapstad telt ruim 3,7 miljoen inwoners.

Taal Kaapstad

Afrikaans is de belangrijkste officiële taal. Daarnaast wordt Engels en Xhosa gesproken.

Weer Kaapstad

In Kaapstad heerst een mediterraan klimaat met zeer milde winters en vrij warme zomers. Dit klimaattype wordt veroorzaakt door de zuidelijke ligging en de koude golfstroom. De wintermaanden zijn vrij nat en de zomers relatief droog.

Afstand Kaapstad

De afstand naar Kaapstad gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8940 kilometer.

Tijdsverschil Kaapstad

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Vliegtijd Kaapstad

De vliegtijd bedraagt ongeveer 10 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Kaapstad

In de zomermaanden (december t/m maart) is het juist warm, zonnig en droog maar met een lage luchtvochtigheid. Voor velen is dit de ideale periode om de Kaap te bezoeken.