Waar ligt dat?

Waar ligt Kaapverdië? Kaart Kaapverdische eilanden

Kaapverdië of de Kaapverdische eilanden ligt in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika, zo'n 1500 kilometer ten zuiden van de Canarische eilanden. De archipel heette vroeger Ilhas de Cabo Verde en heeft een oppervlakte van ongeveer 4000 vierkante kilometer. De noordelijke eilandengroep Barlavento bestaat uit de eilanden Santo Antão, São Vicente, Santa Luzia, São Nicolau, Sal en Boa Vista. De zuidelijke eilandengroep Sotavento bestaat uit de eilanden Maio, Santiago, Fogo en Brava.

Kijk voor uw vakantie op de Kaapverdische Eilanden op: www.neckermann.nl, www.prijsvrij.nl, sunweb.nl, arke.nl, vakantiexperts.nl, worldticketcenter.nl of jiba.nl

 

 

Kaart Kaapverdische eilanden

 

Bezienswaardigheden Kaapverdische eilanden

De archipel heeft een aantal bezienswaardigheden verdeeld over de diverse eilanden. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet. In het stadje Vila do Maio (eiland Maio) is een mooie mengeling van Portugese en Britse architectuur te zien; zoutmeren en een uitgedoofde vulkaan nabij Pedra de Lume (eiland Sal); de oude slavenhandelsposten Cidade Velha en Forte Real de Sao Filipe (eiland Santiago); koloniale huizen en prachtige zeer goed onderhouden tuinen in Ribeira Brava (Sao Nicolau); een bezoek aan de enige nog actieve vulkaan (3000 meter hoogte) op het eiland Fogo en het dorpje Fontainhas (eiland Santo Antao) waar de huizen aan de rand van een paar honderd meter diep ravijn zijn gebouwd.

Hoofdstad Kaapverdische eilanden

De hoofdstad is Praia.

Inwoners Kaapverdische eilanden

Het land telt ongeveer 0,5 miljoen inwoners.

Taal Kaapverdische eilanden

Op de Kaapverdische eilanden wordt Portugees gesproken.

Klimaat, weer Kaapverdische eilanden

Op de Kaapverdische eilanden heerst een tropisch klimaat. De temperaturen liggen gehele jaar tussen de 20 en 30 graden.

Afstand Kaapverdische eilanden

De afstand naar Kaapverdische eilanden (Praia) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 4850 kilometer.

Tijdsverschil Kaapverdische eilanden

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische eilanden 2 uur vroeger.

Vliegtijd Kaapverdische eilanden

De vliegtijd (Praia) bedraagt ongeveer 6 uur.