Waar ligt dat?

Waar ligt Kathmandu? Kaart Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. De stad is gelegen in een vallei aan de rivier de Vishnumati op 1350 meter boven zeeniveau. Kathmandu is populair bij westerse toeristen, die zich voornamelijk in de wijk Thamel concentreren. Het is vooral in trek voor cultuur- en rugzaktoeristen. Ook is het een voorstation voor bergbeklimmers van de Himalaya.

 

 

Kaart Kathmandu

Kijk voor de ligging van Kathmandu op de kaart van Nepal.

 

Kathmandu Bezienswaardigheden

Kathmandu heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de meest bekende het uitzicht op het Himalaya-gebergte. Verder de Swayambhunath (oudste boeddhistische tempel van de Kathmandu vallei, ook wel de apentempel genoemd omdat daar zoveel apen zijn), Kasthamandap (houten huis) is de naam van een tempel op het centrale plein Durbar Square, de Bouddhanath (het grootste Boeddhistische bouwwerk van Nepal) en het bekendste paleis Hanuman Dhoka.

Inwoners Kathmandu

Kathmandu telt ruim 1,5 miljoen inwoners.

Taal Kathmandu

In Kathmandu wordt Nepalees gesproken.

Weer Kathmandu

Kathmandu heeft een warm chinaklimaat met droge en relatief warme winters en natte warme zomers, waarbij de zuidwestmoesson zorgt voor relatief veel neerslag binnen vrij korte tijd. Vooral de maanden juli en augustus zijn erg nat.

Afstand Kathmandu

De afstand naar Kathmandu gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 6985 kilometer.

Tijdsverschil Kathmandu

Gedurende onze zomertijd is het in Kathmandu 3 uur en 45 minuten later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Kathmandu 4 uur en 45 minuten later.

Vliegtijd Kathmandu

De vliegtijd naar Kathmandu bedraagt ongeveer 10 uur.

Beste reistijd Kathmandu

Gelet op bovenstaande kunt u het beste in de periode november t/m mei Kathmandu bezoeken. Dit is de droogste periode.