Waar ligt dat?

Waar ligt Kingston? Kaart Kingston

Kingston is de hoofdstad van Jamaica en ligt in het zuidoosten van het land. Het ligt in een natuurlijke haven. In Kingston bevinden zich de meeste kantoren en organen van de Jamaicaanse overheid.

 

 

Kaart Kingston

Kijk voor de ligging van Kingston op de kaart van Jamaica.

 

Kingston Bezienswaardigheden

Kingston heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder (uiteraard) het Bob Marley Museum, het Jamaican Peoples Museum of Craft and Technology (tentoonstelling van werktuigen, machines, bouwtechnieken en vormen van industriële organisatie die in de Jamaicaanse geschiedenis zijn gebruikt), Money Museum (de geschiedenis van het geld op Jamaica en over de wereld), Institute of Jamaica (grootste verzameling boeken, artikelen en drukwerken in het Caribische gebied over de geschiedenis van het eiland), Port Royal Marine Laboratory of the University of the West Indies (zeekundig laboratorium van de University of the West Indies gevestigd) en de National Gallery of Art (Jamaica’s nationale kunstverzameling).

Inwoners Kingston

De stad Kingston telt ruim 900.000 inwoners.

Taal Kingston

In Kingston wordt Engels als officiële taal gesproken. Daarnaast wordt ook Jamaicaans Patois, een Creoolse taal gesproken.

Weer Kingston

Kingston heeft een tropisch savanneklimaat ofwel een savanneklimaat met vrijwel alle dagen zon, maar ook een redelijke kans op regen- of onweersbuien.

Afstand Kingston

De afstand naar Kingston gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 5800 kilometer.

Tijdsverschil Kingston

Gedurende onze zomertijd is het in Kingston 7 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Kingston 6 uur vroeger.

Vliegtijd Kingston

De vliegtijd naar Kingston bedraagt ongeveer 11 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Kingston

Gedurende de periode van december t/m april kunt u het beste Kingston bezoeken. Daarbuiten maakt u grote kans op de nodige regen en orkanen.