Waar ligt dat?

Waar ligt Lady Di begraven?

Lady Di, Diana Spencer (1 juli 1961 – 31 augustus 1997)

Diana, (voor velen Lady Di) voormalig prinses van Wales werd geboren als Diana Frances Spencer op 1 juli 1961 in Sandringham (Norfolk). Zij was de eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles en de moeder van de prinsen William en Harry. 

Zij trouwde op 29 juli 1981 met Prins Charles onder grote publieke belangstelling in de St Paul's Cathedral in Londen.

Het stel besloot in 1992 uit elkaar te gaan, al werd de scheiding pas in 1996 afgerond. De prinses verloor haar predicaat Koninklijke Hoogheid en trok zich terug uit het Britse Hof.

Gedurende haar leven heeft Diana zich ingezet voor goede doelen. Met name voor campagnes tegen het gebruik van landmijnen en het verminderen van het stigma rondom Aids. In 1995 ontving ze de Humanitarian of the Year award.

Diana kwam om het leven op 31 augustus 1997 bij een auto-ongeluk in de Almatunnel in Parijs, samen met haar vriend Dodi Al-Fayed. Zij stond op het punt om een belangrijke aankondiging te doen toen zij overleed.

Alhoewel er veel samenzweringstheorieën zijn opgeworpen in de media, wordt over het algemeen aangenomen dat het een ongeluk was, veroorzaakt door een chauffeur die alcohol had gedronken en met hoge snelheid paparazzi probeerde te ontlopen. Alleen Diana's lijfwacht overleefde het drama doordat hij een veiligheidsgordel droeg. Diana, Dodi en hun chauffeur droegen hun gordel niet. Op 14 december 2006 bracht de Britse politie een rapport naar buiten, waarin stond dat het inderdaad een ongeluk was. De Britse rechtbankjury bevestigde de dood door schuld op 7 april 2008.

Haar dood veroorzaakte een bijzonder publiekelijke rouwperiode en naar schatting zes miljoen mensen waren getuige van de begrafenisplechtigheden die op 6 september 1997 plaatsvonden.

 

 

Waar ligt Lady Di?

Kijk voor de ligging van de begraafplaats van Lady Di op de overzichtskaart Groten der Aarde.

 

Diana werd begraven in Althorp in het Verenigd Koninkrijk, op een eiland in het midden van een meer op het landgoed van haar broer. Bezoekers kunnen om het meer lopen en een tentoonstelling over Diana bekijken in een bezoekerscentrum.