Waar ligt dat?

Waar ligt Longyearbyen? Kaart Longyearbyen

Longyearbyen is de grootste nederzetting op Spitsbergen en ligt in de Adventfjord aan de monding van de Adventvallei. De stad heeft een uitgebreide infrastructuur en telt bijna evenzoveel sneeuwscooters als mensen. Longyearbyen ligt op 78 graden noorderbreedte en wordt beschouwd als de noordelijkste plaats met meer dan 1000 inwoners ter wereld. 

 

 

Kaart Longyearbyen

Kijk voor de ligging van Longyearbyen op de kaart van Spitsbergen

 

Bezienswaardigheid Longyearbyen

Longyearbyen heeft feitelijk maar één bezienswaardigheid. Dit is het Svalbard Museum dat werd geopend in 1979. Het is sinds 2006 ondergebracht in het Svalbard Forskningspark. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 1700 voorwerpen, foto's, archieven, kunst en boeken. Het verschaft informatie over de relaties tussen natuur, cultuur, landschap, bewoningsgeschiedenis, technologie en het milieu in het noordelijke poolgebied.

Inwoners Longyearbyen

De stad telt ongeveer 2.075 inwoners.

Taal Longyearbyen

Noors is de officiële taal in Longyearbyen. Daarnaast wordt er Russisch gesproken. 

Weer Longyearbyen

Longyearbyen heeft een poolklimaat. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de -5 graden aan de kust en -15 graden in de bergen. Gedurende de zomer komt de temperatuur meestal niet hoger dan 5 graden, tijdens de winter kan de temperatuur dalen tussen de -20 en -30 graden. 

Afstand Longyearbyen

De afstand naar Longyearbyen gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2915 kilometer.

Tijdsverschil Longyearbyen

Er is geen tijdsverschil tussen Longyearbyen en Nederland. 

Vliegtijd Longyearbyen

De vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Longyearbyen

Voor de liefhebbers onder u is de periode van juni t/m augustus de beste om naar Longyearbyen te reizen. Dit zijn vrijwel de enige maanden waar het kwik boven het vriespunt uitkomt.