Waar ligt dat?

Waar ligt Los Angeles? Kaart Los Angeles

Los Angeles is een grote, uitgestrekte stad aan de westkust van de Verenigde Staten. Het is de grootste stad in de staat Californië en de op één na grootste van de Verenigde Staten. De stad, waarvan de naam vaak wordt afgekort tot L.A., heeft als bijnaam The City of Angels (Stad der Engelen).

 

 

Kaart Los Angeles

 

In welke staat ligt Los Angeles?

Los Angeles ligt in de Amerikaanse staat Californië.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Los Angeles heeft een groot aantal bezienswaardigheden waaronder de navolgende en meest bekende. Voor de liefhebbers van de film zijn er Beverly Hills, Hollywood met de Hollywood Walk of Fame en Grauman's Chinese Theatre. Ten noorden van het centrum van Los Angeles ligt het Griffith Park. Hier is onder andere het Gene Autry Western Heritage Museum te vinden, een museum over het leven in het westen van de Verenigde Staten. Het Los Angeles County Museum of Art (collectie van meer dan 100.000 kunstwerken), het Hammer Museum (impressionistische en postimpressionistische kunst en werk van Rembrandt en Titiaan), het Getty Center, het Craft and Folk Art Museum en het California African American Museum. Een van de bekendste Amerikaanse beeldenparken is de Franklin D. Murphy Sculpture Garden op de campus van de UCLA.

Inwoners Los Angeles

Los Angeles als agglomeratie telt ruim 19,5 miljoen inwoners.

Taal Los Angeles

In Los Angeles wordt (Amerikaans) Engels gesproken.

Weer Los Angeles

Los Angeles heeft een warm mediterraan klimaat met lenteachtige winters en warme zomers.

Afstand Los Angeles

De afstand naar Los Angeles gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8950 kilometer.

Tijdsverschil Los Angeles

Gedurende onze zomertijd is het in Los Angeles 9 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Los Angeles 8 uur vroeger.

Vliegtijd Los Angeles

De vliegtijd naar Los Angeles bedraagt ongeveer 11 uur.

Beste reistijd Los Angeles

Gelet op bovenstaande kunt u vrijwel het gehele jaar Los Angeles bezoeken.