Waar ligt dat?

Waar ligt Madrid? Kaart Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt in het midden van het land. Door deze centrale ligging alsmede de geschiedenis, politieke- en financiële functies wordt Madrid gezien als de belangrijkste stad van het Iberisch Schiereiland. Hoewel Madrid tegenwoordig een zeer druk verkeersnet heeft en het op twee na grootste metronetwerk van Europa, hebben de meeste wijken van de stad hun oorspronkelijke sfeer grotendeels weten te behouden.

 

 

Kaart Madrid

Kijk voor de ligging van Madrid op de kaart van Spanje

 

Madrid bezienswaardigheden

Evenals andere wereldsteden heeft Madrid een groot aantal bezienswaardigheden. Enkele daarvan zijn Het Koninklijk Paleis, het archeologisch museum, meerdere internationaal bekende kunstmusea waaronder het Museo del Prado, het Museo Thyssen-Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

Inwoners Madrid

De stad Madrid telt ruim 3 miljoen inwoners.

Taal Madrid

In Madrid wordt Spaans gesproken.

Weer Madrid

In Madrid heerst een mediterraan klimaat met continentale invloeden die zorgen voor warme zomers en betrekkelijk koude winters.

Afstand Madrid

De afstand naar Madrid gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1482 kilometer.

Tijdsverschil Madrid

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Vliegtijd Madrid

De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Madrid

De beste tijd om Madrid te bezoeken is tijdens het voor- en najaar. In de zomer kan het erg heet zijn in Madrid en tijdens de winter behoorlijk koud.