Waar ligt dat?

Waar ligt Malé? Kaart Malé

Malé is de hoofdstad van de republiek der Malediven. Deze stad bevindt zich op het eiland Malé, onderdeel van het Kaafu-atol, en beslaat het gehele eiland. Het eiland meet slechts 1 bij 1,7 km en is volledig volgebouwd. Het is het economische en bestuurlijke hart van de Malediven.

 

 

Kaart Malé

Kijk voor de ligging van Malé op de kaart van de Malediven.

 

Bezienswaardigheden Malé

Malé heeft een paar bezienswaardigheden. De grootste bezienswaardigheid is natuurlijk de azuurblauwe zee en de parelwitte stranden die jaarlijks door vele toeristen worden bezocht. Een waar paradijs. Verder staat er in de stad de Vrijdagsmoskee. Dit is de belangrijkste moskee van de Malediven. Het gebouw domineert de stad met een gouden koepel. Geen enkel gebouw in Malé mag hoger zijn dan de toren van dit gebouw. Verderop is er de Hukurumoskee uit de 17e eeuw.

Inwoners Malé

Malé telt ruim 150.000 inwoners.

Taal Malé

In Malé wordt Dhivehi gesproken.

Weer Malé

Aangezien Malé ongeveer op de evenaar ligt, wordt het klimaat beheerst door de passaatwinden. In oktober komen de hevigste winden voor, die de overgang inzetten tussen het natte seizoen (met als natste maanden juli en augustus) en het droge seizoen, dat van december tot april duurt. De gemiddelde dagtemperatuur is ongeveer 28 °C. Gezien de ligging midden in de oceaan is er een hoge luchtvochtigheid.

Afstand Malé

De afstand naar Malé gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8200 kilometer.

Tijdsverschil Malé

Gedurende onze zomertijd is het in Malé 3 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Malé 4 uur later.

Vliegtijd Malé

De vliegtijd naar Malé bedraagt ongeveer 11 uur.

Beste reistijd Malé

Gelet op bovenstaande kunt u het beste Malé bezoeken in de periode van december tot april.