Waar ligt dat?

Waar ligt Malta? Kaart Malta

Malta ligt in de Middellandse Zee, ten zuiden van Italië. Het ligt in een eilandengroep die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino, het kleinere Manoel Island en de kleine onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul's Islands. Malta heet officieel de Republiek Malta. Meer info: www.malta-reisgids.nl

Kijk voor uw vakantie op Malta op www.neckermann.nl, www.prijsvrij.nl, www.sunweb.nl, www.arke.nl, www.wtc.nl, www.elizawashere.nl.

 

 

Kaart Malta

 

Route naar Malta

Vind hier de route naar Malta

Malta bezienswaardigheden

Het eiland heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Megalithische tempels van Malta, de stad Valletta en het Ħal Saflieni Hypogeum, een ondergronds complex dat als begraafplaats en waarschijnlijk ook als tempel dienst heeft gedaan.

Malta bezienswaardighedenHoofdstad Malta

De hoofdstad van Malta is Valletta.

Inwoners Malta

Het land telt ongeveer 407.000 inwoners.

Taal Malta

Twee officiële talen Maltees en Engels worden op Malta gesproken.

Weer Malta

Malta heeft een mediterraan klimaat met een droge lange zomer van april tot en met oktober. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur 26 °C. Het winterseizoen, van november tot en met maart, is erg mild met een gemiddelde temperatuur van 12 °C. De neerslag valt van eind september tot eind april en bedraagt gemiddeld 500 mm per jaar. 's Zomers waait vaak de sirocco, die de temperatuur soms tot 40 °C doet stijgen waardoor het onaangenaam benauwd wordt.

Afstand Malta

De afstand naar Malta (Valletta) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2179 kilometer.

Tijdsverschil Malta

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Vliegtijd Malta

De vliegtijd (Valletta) bedraagt ongeveer 3 uur.

Beste reistijd Malta

In de periode van april t/m oktober is het goed toeven op Malta.