Waar ligt dat?

Waar ligt Managua? Kaart Managua

Managua (volledige naam: Leal Villa de Santiago de Managua) is de hoofdstad van Nicaragua. De stad is gelegen op de zuidoever van het Meer van Managua en strekt zich uit over een lengte van 25 kilometer langs dit meer. De naam Managua komt van het begrip Mana-ahuac, dat in het Nahuatl 'grenzend aan water' betekent.

 

 

Kaart Managua

Kijk voor de ligging van Managua op de kaart van Nicaragua.

 

Bezienswaardigheden Managua

Managua heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het Plaza de la Revolución (Plein van de Revolutie), vroeger bekend als het Plaza de la República (Plein van de Republiek), bevindt zich in het historische centrum van Managua nabij het Managuameer; de Oude Kathedraal van Managua (in het Spaans ook wel bekend als Catedral de Santiago ligt aan het Plaza de la Revolución en is gebaseerd op de Saint-Sulpice in Parijs); het Rubén Darío Nationaal Theater en het Nationaal Paleis.

Inwoners Managua

De stad telt ongeveer 2 miljoen inwoners.

Taal Managua

In Managua wordt Spaans gesproken. 

Weer Managua

Managua kent een tropisch savanneklimaat dat gedurende het hele jaar hoge maximumtemperaturen geeft die gemiddeld tussen de dertig en zesendertig graden liggen. In maart en april kan de temperatuur zelfs nog iets hoger oplopen, waarna het aanbreken van het regenseizoen de temperatuur wat laat dalen.

Afstand Managua

De afstand naar Managua gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9030 kilometer.

Tijdsverschil Managua

Gedurende onze zomertijd is het in Managua 8 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Managua 7 uur vroeger. 

Vliegtijd Managua

De vliegtijd bedraagt ongeveer 12 uur.

Beste reistijd Managua

De periode van november t/m maart is de gunstigste om naar Managua te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en de maanden met overwegend benauwd weer.