Waar ligt dat?

Waar ligt Manamah? Kaart Manamah

Manamah (of Manama) is de hoofdstad en tevens grootste stad van Bahrein en is gelegen in het noordoosten van het hoofdeiland Bahrein.

 

 

Kaart Manamah

 

Kijk voor de ligging van Manamah op de kaart van Bahrein

 

Bezienswaardigheden Manamah

Manamah is een moderne stad en in feite is de skyline de enige bezienswaardigheid. Deze skyline wordt geformeerd door de tweelingtorens van het Bahrain World Trade Center; de tweelingtorens van de Bahrain Financial Harbour; de Nationale Bank van Bahrein-toren; de Almoayyed Tower; het Abraj Al Lulu project (drie nog in aanbouw zijnde torens).

Inwoners Manamah

De stad telt ruim 160.000 inwoners.

Taal Manamah

Manamah heeft het Arabisch als officiële taal, maar ook Engels wordt er veel gebruikt en is een verplichte tweede taal in alle scholen.

Weer Manamah

Het klimaat in Manamah is droog en warm. Gedurende de zomermaanden variëren de temperaturen van 25 tot 40 graden. In de wintermaanden liggen deze temperaturen tussen de 15 en 25 graden. 

Afstand Manamah

De afstand naar Manamah gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 4770 kilometer.

Tijdsverschil Manamah

Gedurende onze zomertijd is het in Manamah 1 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Manamah 2 uur later.

Vliegtijd Manamah

De vliegtijd bedraagt ongeveer 6 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Manamah

De periode november t/m april is de beste om naar Manamah te reizen. In deze maanden vermijdt u de heetste zomermaanden met de bijbehorende zandstormen en zomerwinden.