Waar ligt dat?

Waar ligt Manaus? Kaart Manaus

Manaus is de hoofdstad van de deelstaat Amazonas in het noorden van Brazilië. Ooit was deze stad niet meer dan een tentenkamp aan de Rio Negro van waaruit jacht werd gemaakt op indianen voor de slavenhandel. Eind 19e eeuw floreerde Manaus als handelsstad vanwege de rubberhandel. Na het ineenstorten van de rubberprijs in 1913 verarmde de stad. Sinds 1967 heeft Manaus het statuut van economische vrijhandelszone en vindt de industrie zijn weg terug tot diep in het Braziliaanse Amazoneregenwoud. Daar wordt petroleum geraffineerd en er worden noten en exotisch hout verhandeld.

 

 

Kaart Manaus

Kijk voor de ligging van Manaus op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion Arena Amazônia in Manaus WK 2014?

De Arena Amazônia is een voetbalstadion uit de stad Manaus in Brazilië. Het stadion zal gebouwd worden op de plaats waar het Vivaldão stadion zich op dit moment huisvest. Het stadion heeft een capaciteit van 47.000 toeschouwers en zal gebruikt worden voor het WK 2014.

Manaus Bezienswaardigheden

Manaus heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het uit 1903 daterend Palacio Rio Negro; het uit 1896 daterende neoclassicistische operagebouw Teatro Amazonas; het museum Seringal Vila Paraiso; de Mercado Municipal uit 1882, een gietijzeren marktgebouw gebaseerd op de Parijse Les Halles (vis- en groentemarkt).

Inwoners Manaus

Manaus telt ongeveer 2 miljoen inwoners.

Taal Manaus

In Manaus wordt Portugees gesproken.

Weer Manaus

Manaus heeft een tropisch regenwoudklimaat zonder droge periode. Het gehele jaar valt hier vrij veel neerslag.

Afstand Manaus

De afstand naar Manaus gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8625 kilometer.

Tijdsverschil Manaus

In Manaus is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Manaus

De vliegtijd naar Manaus bedraagt ongeveer 10 uur en 45 minuten.

Beste reistijd Manaus

De beste tijd om naar Manaus te gaan is gedurende de periode van juni t/m september. Gedurende de overige maanden valt er vrij veel regen.